Koronavírus – A DK ellenzi, hogy a kórházak irányítása alá vonják a szakrendelőket


Notice: Undefined variable: post in /home/keresi/dkpecs.hu/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 882

Notice: Trying to get property of non-object in /home/keresi/dkpecs.hu/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 882


Budapest, 2021. március 24., szerda (MTI) – A Demokratikus Koalíció ellenzi, hogy a veszélyhelyzet idejére a területileg illetékes kórházak szakmai irányítása alá vonják az önkormányzati szakrendelőket.
Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes szerdán online sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a DK által vezetett kerületekben a polgármesterek mindent megtettek annak érdekében, hogy segítsék a
hatékony védekezést. Rengeteg pénzt adtak a rendelőintézetek fenttartására és működtetésére, és ezek működnek is, míg az állam által irányított kórházak ezzel szemben már a működőképtelenség határán vannak – jelentette ki a DK alelnöke.


Orbánéknak csak az a fontos, hogy ezzel is ellehetetlenítsék az ellenzéki vezetésű kerületeket – értékelt. Ezt bizonyítja szerinte Sára Botond fővárosi kormányhivatalt vezető kormánymegbízott levele is, amelyben visszavonja a XI. kerületi szakrendelő oltóponttá minősítését, “mert szerinte van elég”.
Gy. Németh Erzsébet elképesztőnek nevezte, hogy a kormány “variál és szórakozik” a rendelőintézetekkel, miközben a saját hatáskörébe tartozó feladatokat sem sikerült maradéktalanul teljesítenie. Nincs oltási terv, a tömeges oltás kudarcba fulladt, egészségügyi dolgozók ezreit “eresztették szélnek”, a kórházak összeroppanak, a főváros által felajánlott segítségből pedig nem kér a kabinet – mondta.


A főpolgármester-helyettes felszólította a XI. kerület KDNP-s képviselőjét, Simicskó Istvánt, érje el Sára Botondnál, hogy az újbudai Szent Kristóf szakrendelő is kapjon a koronavírus-elleni vakcinákból.    
László Imre, a DK egészségügyi szakpolitikusa azt mondta, hogy a kormány az ellenzéki vezetésű önkormányzatok oltópontjaira nem ad vakcinát, a fideszesekére azonban igen.


Az ellenzéki vezetésű kerületek nagy részének van saját szakrendelője, amelyekben most még van szakellátás, de ha elvezénylik az orvosokat, akkor már az sem lesz – vélte a XI. kerületi polgármester.
Elképesztő és elfogadhatatlan, hogy a “pánikkormány” emberek életét teszi kockára – jelentette ki. Oltási tervre, tömeges oltásra, kidolgozott, átlátható koncepciókra van szükség, nem a még működő dolgok
szétzilálására. Ha a “működésképtelen” kórházak irányítása alá vonják a működő rendelőket, abból világraszóló katasztrófa lesz – fogalmazott László Imre.


Notice: Undefined offset: 0 in /home/keresi/dkpecs.hu/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924