Céljaink


Notice: Undefined variable: post in /home/keresi/dkpecs.hu/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 882

Notice: Trying to get property of non-object in /home/keresi/dkpecs.hu/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 882

Milyenek is vagyunk mi, európai magyarok? Sokszínűek, lelkesek, fiatalosak. Európa a hazánk, Magyarország az otthonunk. Mi, a DK-ban egy szabad, boldog, nyugatos országot akarunk teremteni, ahol európai színvonalon, európai értékek szerint élhetnek a magyar polgárok.

 1. A DK 100% demokráciaA Demokratikus Koalíció egyenlő bánásmódot követel minden embernek származásra, vallásra, nemre és nemi identitásra való tekintet nélkül. A Demokratikus Koalíció Magyarországán mindenkinek csak a képességei szabhatják meg a lehetőségeit, nem pedig fordítva. 
 2. A DK 100% KöztársaságA Demokratikus Koalíció legfőbb törekvése egy új, demokratikus jogállam megteremtése, egy valódi, erős Köztársaságé. Egy olyan Magyarországé, ahol nem az oligarchák irányítanak, ahol nem természetes az intézményesített korrupció, ahol nem üldözik a másképp gondolkodókat, a civileket, az értelmiségieket.  
   3. A DK 100% Európa A Demokratikus Koalíció egy szabad, boldog, nyugatos országot teremt, ahol európai színvonalon, európai értékek szerint élhetnek a magyar polgárok. Olyan országot, ahol nem elérhetetlen álom a korrekt egészségügyi ellátás, a korszerű oktatás, és nem csupán az árak, hanem a bérek is elérik az európai szintet. 
 4. A DK 100% toleranciaAz Orbán-rendszer legelszántabb ellenzékeként harcolunk a parlamenten kívül és belül is . Nem hagyjuk, hogy a középkorba taszítsák vissza az országot, hogy a nőket, a gyerekeket, az LMBTQ csoport tagjait, a más vallásúakat másodrendű állampolgárokként kezeljék. A Demokratikus Koalíció tagjaiként a nyitott, sokszínű, befogadó társadalomban hiszünk.   
   5. A DK 100% innovációA Demokratikus Koalíció olyan Magyarországot épít, ami vonzó a nagy cégeknek, a kutatóintézeteknek. Infrastruktúrát, építünk, XXI. századi technológiákat használunk. Nem egy középkori műemléket fogunk kisajátítani, hogy a miniszterelnökünk királyként ülhessen bele. Mi egyetemeket, kórházakat, nagyüzemeket építünk, ami hasznot hoz az országnak, az embereknek pedig a javát szolgálja. Az oktatásnak csak akkor van jövője, ha mindazokat a készséget megtanítjuk gyermekeinkenk, amikkel életük során boldogulni fognak.
 6. A DK 100% szolidaritásAz európai magyarok mindig számíthatnak egymásra. Mi nem hagyjuk az út szélén a rokkantakat, az otthonápolókat, a hajléktalanokat, mi nem választás előtti Erzsébet-utalvány osztogatással intézzük el a nyugdíjasok problémáit. A Demokratikus Koalíció harcol azért, hogy az otthonápolók munkáját törvényben is elismerjék, harcol azért, hogy a fogyatékkal élőknek ne kelljen megalázó felülvizsgálaton részt venniük, kiáll azért, hogy a nyugdíjasoknak egy élet munkája után járjon a méltó és nyugodt időskor.   
   7. A DK 100% közösség A Demokratikus Koalíció egy olyan közösség, ami inspirálja az egyéneket, ahol vigyázunk egymásra, ahol nem csupán a pillanatnyi érdekek alakítják a kapcsolatokat. Igazi barátságokra és emberi kapcsolatokra épülő párt vagyunk, a munkánkhoz a legkiválóbb szakemberek teszik hozzá a tudásukat. Mi fogjuk egymás kezét, és egymásra támaszkodunk, egymásnak segítünk, és befogadjuk azokat, akik a magukénak vallják értékeinket. 
 8. A DK 100% környezetvédelemA Demokratikus Koalíció európai látásmódjához a környezetvédelem fontossága is szorosan hozzátartozik. A DK megóvja a természetet, a fenntartható fejlődés pártján áll. A Földre mindnyájunk közös kincseként tekintünk, amelyet nem zsákmányolhatunk ki végleg következmények nélkül. A DK támogatja a nap- és a szélenergia használatát, és elkötelezett híve az állatvédelemnek.   
  9. A DK 100% életA Demokratikus Koalíció az élet pártján áll, minden tekintetben. Az egészséghez és az élethez pedig nem csak az európai színvonalú egészségügyi ellátás tartozik. Elengedhetetlen része sport, az egészséges életmód, a kiegyensúlyozott táplálkozás és a kikapcsolódás is. A DK úgy gondolja, az európai magyaroknak joguk van az egészséges élethez, és ehhez minden lehetőséget is feltételt meg kell adni nekik. A sportnak nem az ellopott TAO-pénzekről kell szólnia, a kiegyensúlyozott táplálkozás nem lehet a kiváltságosok életmódja, a kikapcsolódást pedig nem csak azok engedhetik meg magukat, akik a NER jachtjain szórakoznak.  
 10. A DK 100% MagyarországMilyenek is vagyunk mi, európai magyarok? Sokszínűek, lelkesek, fiatalosak. Európa a hazánk, Magyarország az otthonunk. Nem félünk repülőre ülni, és körbenézni a világban, és elég bátrak vagyunk ahhoz is, hogy hazajöjjünk az országunkba. Hazahozzuk a tudásunkat, a tapasztalatainkat, az álmainkat. Befogadóak vagyunk, tanulunk másoktól, elfogadunk másokat, és együtt dolgozunk közös célunkért, Magyarországért, a köztársaságért.   

“Céljaink” bejegyzéshez 1 hozzászólás

Szólj hozzá!


Notice: Undefined offset: 0 in /home/keresi/dkpecs.hu/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924