Bognár Szilvia

Pécs humán területekért felelős alpolgármestere, okleveles politikai elemző, kommunikáció- és médiaszakértő, emberi erőforrás tanácsadó 2019 augusztusában egykori tanárom, Kunszt Márta feltett nekem egy kérdést: „Nem gondolkodtál-e azon, hogy nagyobb szerepet vállalj a közéletben?” Ezek után 24 óra alatt – átbeszélve ezt a lehetőséget a családtagjaimmal – eldöntöttem, hogy belevágok.


Amikor igent mondtam a dk pécsi elnökének kérdésére, az volt az elképzelésem, hogy szeretnék részt vállalni a változás elérésében. Nem volt bennem más ambíció, mint keményen dolgozni a széleskörű összefogásban egy többek és nem csak egyes érdekkörök számára jó városért.


Megtisztelő volt Kunszt Márta felkérése, és öröm volt számomra a pécsi dk aktivistáival és tagjaival megismerkedni majd dolgozni abban a két hónapban, 2019 augusztusától október 13-ig, és bízom benne, hogy a közös munkánk java még visszavan!
A tavaly őszi történelmi jelentőségű győzelmünket mindannyiunknak fel kellett dolgoznia, de nem lehetett tétlenkedni, beszélgetések kezdődtek előbb a magánszférában, majd a politikai közösségünkben is arról, hogyan valósítsuk meg ígéretünket.


Október 28-án, az alakuló közgyűlés előtti hétfőn kaptam a felkérést polgármester úrtól, hogy segítsem őt alpolgármesterként, amely elképzelését a Mindenki Pécsért képviselői egyöntetűen támogatták. Ennek a felkérésnek 2 előzménye mindenképpen hangsúlyos: az egyik az, hogy a dk a legnagyobb ellenzéki párt, akié a jog volt, hogy alpolgármestert adjon, a másik az, hogy eddigi tanulmányaim és munkatapasztalataim alkalmassá tettek a pozícióra.


Joggal merül fel a kérdés – és fel is teszik nekem rendre-, hogy dk támogatott képviselőként és alpolgármesterként miért nem léptem még be a dk-ba. Erre az a válaszom, hogy egyrészt a pécsi önkormányzat igen sajátos, sem a polgármester, sem a gazdasági területekért felelős alpolgármester nem párttag, így, ha én az volnék, azt sugallná, hogy egyetlen párt, a dk diktál a pécsi városvezetésben, amely következtetés pedig helytelen, mivel ez koránt sincs így – fogalmazhatnék úgy is, hogy esetleges párttagságom negatív hírspirált jelentene a nyilvános térben; másrészt boldoggá tesz, hogy a számomra oly fontos egyéni szabadságot megélhetem dk támogatott politikusként. Elhivatott vagyok abban, hogy tevékenységemmel erősítsem ezt a politikai közösséget!


Notice: Undefined offset: 0 in /home/keresi/dkpecs.hu/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924